fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠerman: Crna Gora ima podršku SAD-a u cilju daljih reformi

Šerman: Crna Gora ima podršku SAD-a u cilju daljih reformi

Podgorica, (MINA) – Crna Gora ima podršku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u cilju još snažnijih reformi koje će donijeti ubrzanje evropskog puta, poručila je zamjenica državnog sekretara SAD-a, Vendi Šerman.

Iz Vlade je saopšteno da su se vicepremijer Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastali u Stejt Dipartmentu sa Šerman i pomoćnicom državnog sekretara za evropske i eveoazijske poslove, Karen Donfrid.

Šerman je istakla da uvažavaju Crnu Goru kao cijenjenog saveznika SAD-a i NATO-a.

“Kao i da će naša država imati podršku u cilju još snažnijih reformi koje će donijeti ubrzanje evropskog puta Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Donfrid je pohvalila rezultate koje je Crna Gora postigla u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, naročito istorijsku zapljenu 1,4 tone kokaina i suzbijanje šverca cigareta prelo Luke Bar.

Abazović je naveo da su SAD najvažniji strateški saveznik i prijateljska zemlja sa kojom Crna Gora dijeli evroatlantski sistem vrijednosti.

On je naglasio važnost podrške koju Stejt Dipartment pruža Crnoj Gori na EU putu, reformama u poglavljima 23 i 24 i borbi protiv korupcije.

Abazović je istakao da je zadovoljan zbog prve zvanične crnogorske posjete Stejt Dipartmentu od kovid krize,

Radulović je ukazao na to da Vlada želi da nastavi sprovođenje reformi koje će Crnoj Gori poslužiti i da je važno da se postave institucionalni dogovori za pospješivanje saradnje u oblasti ekonomije i privlačenja investicija u zemlji.

Navodi se da je sastanku sa Abazović i Radulovićem prisustvovao je i specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

dan državnosti, 13. jul

SD, SDP i LP formiraju Evropski savez

Podgorica, (MINA) – Nadstranački pokret koji će formirati Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija (SDP) i...