fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠćekić: Oko 50 ljekara bez crnogorskog državljanstva dobilo dozvole za stalni boravak

Šćekić: Oko 50 ljekara bez crnogorskog državljanstva dobilo dozvole za stalni boravak

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo unutrašnjih poslova odobrilo je izdavanje dozvola za stalni boravak za oko 50 ljekara koji nemaju crnogorsko državljanstvo, a rad obavljaju po osnovu dozvole za privremeni boravak i rad stranaca, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Navodi se da je izdavanje dozvola odobrio Direktorat za upravne poslove, državljanstvo i strance, na predlog ministra zdravlja Dragoslava Šćekića.

Iz Ministarstva zdravlja su kazali da je to prvi put da taj resor podnese predlog za regulisanje statusa stalnog boravka za toliki broj ljekara koji su deficitaran kadar kako u okruženju, tako i u Crnoj Gori.

Šćekić je rekao da je dobijanje dozvola za oko 50 ljekara značajan moment za zdravstveni sistem Crne Gore.

„Na osnovu ovoga se vidi da ipak ima medicinskih profesionalaca koji su izabrali Crnu Goru i naš zdravstveni sitem kao sigurno mjesto za rad i život“, kazao je Šćekić.

Kako su naveli iz Ministarstva, podnošenjem predloga za regulisanje statusa stalnog boravka, taj omogućava se sigurnost i dostupnost za pružanje usluga kvalitetne i dostupne zdravstvene zaštite za građane Crne Gore i druge osobe koje se nalaze na njenoj teritoriji, a kojima su te usluge potrebne.

„Ministarstvo zdravlja u posljednjih godinu obezbjeđuje kvalitetne uslove rada našim zdravstvenim radnicima, pruža sigurnost u obavljanju ove najhumanije djelatnosti, a na taj način stvara i sigurnost kod građana da će im se na najefikasniji i najadekvatniji način pružiti zdravstvena zaštita“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...