fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠaranović: Ilustrovali smo novi pristup u vođenju policije

Šaranović: Ilustrovali smo novi pristup u vođenju policije

Podgorica, (MINA) – Angažman pripadnika Uprave policije u obezbjeđivanju pojedinaca koji nijesu formalno klasifikovani kao štićena lica nije samo pitanje administrativne prirode, već odražava dublje razumijevanje posvećenosti pravdi i zakonitosti, kazao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Šaranović je rekao da je kontrola Z.L, oko kojeg su se nalazili aktivni policijski službenici, ilustracija novog pristupa koji je uspostavljen u vođenju policije.

Onje rekao da je na prvom sastanku sa direktorom policije i njegovim pomoćnicima postavio ključno pitanje o angažmanu pripadnika policije u obezbjeđivanju pojedinaca koji nijesu formalno klasifikovani kao štićena lica prema važećim zakonskim propisima.

“To pitanje nije samo administrativne prirode, već odražava dublje razumijevanje naše posvećenosti pravdi i zakonitosti”, kazao je Šaranović.

On je naveo da je zahtijevao da se utvrde činjenice u tom slučaju, kao i da je insistirao na tome da svi pripadnici policije koji su postupali van granica zakona budu adekvatno sankcionisani, u skladu sa zakonom.

Kako je Šaranović naveo, ta mjera nije usmjerena samo ka održavanju discipline, već i prema jačanju povjerenja javnosti u integritet policijske službe.

“Kontrola Z.L, oko kojeg su se nalazili aktivni pripadnici Uprave policije, je ilustracija novog pristupa koji je uspostavljen u vođenju policije”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, taj slučaj je bio pokretač za uvođenje strožijih kontrola i transparentnosti u operacijama policje.

“U skladu s tim, naložio sam Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da hitno sprovedu mjere i radnje u cilju ispitivanja zakonitosti postupanja policijskih službenika koji su obezbjeđivali lice Z.L, i istovremeno najavljujem da će se opsežna kontrola nastaviti”, rekao je Šaranović.

On je kazao da su ti koraci od vitalnog značaja za očuvanje zakonitosti i profesionalizma unutar policijske službe, kao i da potvrđuju posvećenost vladavini prava i pravednosti.

“Naš cilj je da osiguramo da policije postane sinonim za integritet i poštovanje zakona, što je temelj zaštite sigurnosti naših građana”, zaključio je Šaranović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije