fbpx
NaslovnicaCrna GoraSaradnja sa Mađarskom za kvalitetnije javne usluge

Saradnja sa Mađarskom za kvalitetnije javne usluge

Podgorica, (MINA) – Reforma javne uprave, digitalizacija i sajber bezbjednost neodvojivi su procesi, važni za funkcionisanje države i moraju se razvijati istovremeno, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj u razgovoru sa ambasadorom Mađarske Jožefom Neđešijem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, Dukaj i Neđeši su razgovarali o saradnji Crne Gore i Mađarske u oblasti digitalizacije i e-uprave.

Dukaj je istakao da su mađarska iskustva u oblasti digitalizacije javnih usluga dobar primjer i da treba uspostaviti modele saradnje i razmjene iskustava na planu unapređenja kvaliteta javnih usluga, modernizacije i inovacije u javnom sektoru.

“Reforma javne uprave, digitalizacija i sajber bezbjednost procesi su koji se moraju razvijati istovremeno, jer su neodvojivi i veoma važni za nesmetano funkcionisanje države”, rekao je Dukaj.

On je ukazao na značaj i vrijednost digitalne transformacije, navodeći da nastoje da taj koncept unaprijede i u potpunosti promovišu.

“Kroz stvaranje savremene i efikasne elektronske uprave, trudimo se da digitalizujemo sve poslovne i društvene procese“, kazao je Dukaj.

Kako je saopšteno, Neđeši je istakao da je Mađarska spremna da u svakom trenutku Crnoj Gori, kao prijateljskoj zemlji sa kojom gaji dugogodišnje dobre bilateralne odnose, pruži ekspertsku i svaku drugu vrstu podrške u procesu reforme javne uprave.

Prema njegovim riječima, Mađarska će nastaviti da podržava Crnu Goru u daljem procesu evropskih integracija.

Iz Ministarstva javne uprave je saopšteno da je na sastanku Dukaja i Neđešija konstatovano i da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje u oblastima digitalizacije i sajber bezbjednosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Nema planskih isključenja struje za praznike

Podgorica, (MINA) – Planska isključenja električne energije nijesu predviđena tokom predstojećeg praznika - Međunarodnog...