fbpx
NaslovnicaCrna GoraRmandić: Štrajk nije isključena opcija

Rmandić: Štrajk nije isključena opcija

Podgorica, (MINA) – Zaposleni u Upravi policije veoma su nezadovoljni odnosom Vlade i sjutra ističe rok za ispunjenje njihovih zahtjeva, kazao je predsjednik sindikalne organizacije Granične policije Herceg Novi Igor Rmandić, navodeći da štrajk nije isključena opcija.

Plata je policajcima uvećana za deset odsto, ali na osnovicu, a ne na neto zaradu, kako im je bilo obećano, piše Pobjeda.

Rmandić je Pobjedi rekao da su zaposleni u Upravi policije veoma nezadovoljni odnosom Vlade i da sjutra ističe rok za ispunjenje njihovih zahtjeva.

“Nakon toga ćemo vidjeti koji su naredni koraci, a tu ćemo odluku donijeti veoma brzo”, naveo je Rmandić.

On je dodao da ni štrajk nije isključena opcija.

“Vlada treba da okrene glavu prema policiji ako ne misli da pravi Kolumbiju od ove zemlje, ako misle da imaju poštenu i profesionalnu policiju”, kazao je Rmandić.

Prema njegovim riječima, zbog lošeg odnosa vlasti prema policiji bilo koji delinkvent može da maltretira policajca na ulici i on je potpuno nezaštićen.

“Veliko je nezadovoljstvo među zaposlenima u policiji. Niko se nije udostojio da nas pozove od 7. jula kada smo imali posljednji protest. Zaposleni traže i raspituju se kako možemo da radikalizujemo proteste”, rekao je Rmandić.

Starješina stanice za obezbjeđenje diplomatsko-konzularnih predstavništava Miodrag Begić kazao je Pobjedi da je nakon protesta predložio štrajk jer se ništa ne mijenja.

On je rekao da je spreman da vodi štrajk i da ljudi okupljeni oko sindikata ćute.

Begić, koji je organizator prvog protesta policajaca ispred Vlade, naveo je da je i tokom protesta pozivao na štrajk, očekujući da će ga podržati iz Glavnog odbora Sindikata, kao i predsjednik Sindikata Mladen Šuškavčević.

“Ja sam i tada rekao da ćemo protestima, koji ne rješavaju ništa, doći u poziciju kao radnici Kombinata aluminijuma Podgorica ili Radoja Dakića, da protestujemo u civilu”, kazao je Begić.

Na pitanje da li on može da pokrene štrajk, jer je pozivao na njega, Begić je rekao da te ingerencije ima samo Šuškavčević.

“Ja bih mogao da formiram novi sindikat i za to mi treba hiljadu policajaca. Tada bismo imali i legitimitet i legalitet. Pozvao bih na pasivni rad od kuće ili pasivni rad na poslu”, rekao je Begić.

On je istakao da ne želi da bude pučista i radi nezakonito i da zbog toga ne želi da organizuje štrajk, jer nema organizaciju, statut, pečat niti legitimitet.

Begić je rekao da je spreman, ukoliko Sindikat tako odluči, da bude organizator štrajka.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...