fbpx
NaslovnicaCrna GoraRekonstrukcija ili izbor nove Vlade

Rekonstrukcija ili izbor nove Vlade

Podgorica, (MINA) – Demokratska narodna partija (DNP) pozvaće na razgovor premijera Zdravka Krivokapića i ponuditi mu rekonstrukciju Vlade, u koju bi ušli političari iz stranaka koje podržavaju aktuelnu izvršnu vlast, a na čijem čelu bi ostao Krivokapić, odlučio je Glavni odbor te partije.

Na sjednici GO DNP-a dogovoreno je da će, ukoliko Krivokapić odbije takav modalitet, inicirati izbor nove Vlade, sastavljene od aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda, na čijem čelu on ne bi više bio.

“Vjerujući da ovako predloženi modalitet u potpunosti štiti interese građana koji su Koaliciji “Za budućnost Crne Gore” dali podršku, Glavni odbor je zadužio predsjednika partije i poslanike DNP-a da i po cijenu novih izbora, koje bi pripremila prelazna Vlada, istraju u ovim nastojanjima”, kazali su iz DNP-a.

U toj partiji je, kako su rekli, veći broj članova GO DNP iskazao nepodijeljene stavove da su oni i vladajuća koalicija dosad trpjeli brojne oblike marginalizacije od Krivokapića.

“Koji je ignorisao činjenično stanje da je, upravo zahvaljujući većinskim glasovima koalicije “Za budućnost Crne Gore”, izabran za predsjednika Vlade”, dodaje se u saopštenju.

Glavni odbor je na kraju sjednice iskazao snažnu podršku daljem radu i aktivnostima predsjednika DNP-a Milana Kneževića.

Na sjednici Predsjedništva DNP-a na lično insistiranje Kneževića, održano je tajno glasanje o njegovom povjerenju, na kom je dobio apsolutnu podršku svih članova.

Najčitanije

Pokrenut disciplinski postupak protiv Sutjeske i Simića

Podgorica, (MINA) - Disciplinska komisija pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Sutjeske zbog slabe...
policija, Podgorica