fbpx
NaslovnicaCrna GoraRegistrovano 47 novooboljelih, oporavilo se 49 pacijenata

Registrovano 47 novooboljelih, oporavilo se 49 pacijenata

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je u protekla 24 sata registrovano 47 novih slučajeva infekcije koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Navodi se da su laboratorije Instituta od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 521 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 47 novopozitivnih slučajeva infekcije.

Novopozitivni su upućeni na testiranje iz Podgorice i Nikšića po devet, iz Rožaja osam, Berana i Bijelog Polja po pet, Budve i Ulcinja po tri, Kolašina dva, a iz Kotora, Mojkovca i sa Cetinja po jedan.

“Od posljednjeg presjeka nije bilo prijavljenih smrtnih slučajeva. Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 od početka juna je 71, a od početka godine 80”, kazali su iz Instituta.

Kako su naveli, prijavljen je oporavak 49 pacijenta.

“Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1017. Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 4132”, naveli su iz Instituta.

U Podgorici je aktivno 338 slučajeva, u Bijelom Polju 140, Nikšiću 125, Baru 85, Beranama 71, a u Budvi 58.

U Rožajama su aktivna 54 slučaja, Pljevljima 29, Kotoru 28, Ulcinju 27, na Cetinju 15, u Herceg Novom devet i Plavu osam.

U Mojkovcu je aktivno sedam slučajeva obolijevanja od COVID 19, u Andrijevici šest, Kolašinu i Petnjici po pet, u Danilovgradu i na Žabljaku po dva i u Gusinu, Plužinama i Tivtu po jedan.

U opštinama Šavnik i Tuzi nema oboljelih od COVID19.

Najčitanije