fbpx
NaslovnicaCrna GoraRegionalna saradnja važna za dalju evropsku integraciju

Regionalna saradnja važna za dalju evropsku integraciju

Podgorica, (MINA) – Regionalna stabilnost i saradnja važne su za nastavak evropske integracije, a međusobna podrška ključna je na tom putu, ocijenjeno je tokom susreta crnogorskog premijera Milojka Spajića i predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) Borjane Krišto.

Iz Vlade je saopšteno da je Spajić, tokom susreta na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, upoznao Krišto sa aktivnostima Vlade na planu unutrašnjih reformi.

On je kazao da je, pored integracije u Evropsku uniju (EU), jačanje regionalne saradnje jedan od prioriteta vanjske politike.

„Crna Gora ima dobre odnose sa susjedima i želimo da u skorijoj perspektivi snažnije sarađujemo i kao članice evropske porodice naroda”, poručio je Spajić.

Krišto je rekla da je uvjerena da će njena skorija posjeta Crnoj Gori dati dodatni impuls bilateralnim odnosima, kao i saradnji u okviru regionalnih incijativa.

Sagovornici su, kako je saopšteno, saglasni da Crna Gora i BiH imaju dobre bilateralne odnose.

Spajić i Krišto su ocijenili da je u narednom periodu potrebno raditi na povezivanju i unaprjeđenju saobraćajne infrastrukture kako bi se stvorili uslovi za dinamičniju ekonomsku razmjenu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

vremenska prognoza

Vremenska prognoza:Danas promjenljivo oblačno

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. U...