fbpx
NaslovnicaCrna GoraReforme u tužilaštvu doprinijeće snažnoj borbi protiv kriminala i korupcije

Reforme u tužilaštvu doprinijeće snažnoj borbi protiv kriminala i korupcije

Podgorica, (MINA) – Predstojeća reforma državno-tužilačke organizacije doprinijeće snažnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, poručili su vrhovni državni tužilac i glavni specijalni tužilac Milorad Marković i Vladimir Novović.

Oni su danas razgovarali sa pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za evropske i evroazijske poslove, Džejmsom O’Brajenom.

Kako je saopšteno iz Vrhovnog državnog tužilaštva, O’Brajen je ukazao na značaj Tužilaštva kada je u pitanju napredak u oblasti vladavine prava i prepoznao rad postignut u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Rezultati Državnog tužilaštva i efikasna borba protiv svih vidova kriminala veoma su važni za društvo u Crnoj Gori”, ocijenio je O’Brajen.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovala i ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, istaknut je značaj rezultata Specijalnog državnog tužilaštva ostvarenih i pored, kako je saopšteno, neadekvatnih uslova rada.

Navodi se da su Marković i Novović zahvalili na podršci SAD-u i saopštili da će predstojeća reforma državno-tužilačke organizacije doprinijeti snažnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“U tom smislu veoma je važno da podrška izvršne i zakonodavne vlasti bude konkretna”, kazao je Marković.

Kako se dodaje, O’Brajen je, tokom sastanka, upoznat i sa strukturom i funkcionisanjem državnotužilačke organizacije, kao i postojećim uslovima rada, čije unapređenje je jedan od prioriteta za naredni period.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije