fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadulović: Strože mjere protiv zagađivača mora

Radulović: Strože mjere protiv zagađivača mora

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo saobraćaja i pomorstva posvećeno je povećanju ekološke odgovornosti, naročito kada je u pitanju prevencija zagađenja mora i vodenih površina, kazao je resorni ministar Filip Radulović i dodao da je cilj uvođenje strožih mjera protiv zagađivača mora.

Radulović je u Tivtu, otvarajući međunarodnu konferenciju “Boka Kotorska kao održiva nautička destinacija”, najavio da će tokom ove godine biti predstavljeno novo zakonsko rješenje koje se odnosi na zaštitu mora i koje će biti usklađeno sa propisima Međunarodne pomorske organizacije i ostalih međunarodnih konvencija.

“Cilj nam je da uvedemo strože mjere za zaštitu našeg prirodnog okruženja kroz zabranu zagađenja sa plovnih objekata i unapređenje sigurnosti plovidbe”, rekao je Radulović.

On je, kako je saopšteno iz MSP-a, naveo da su to koraci koji će doprinijeti da Crna Gora, ne samo ispuni međunarodne standarde, već postavi nove i više ciljeve u oblasti održivog razvoja.

Radulović je istakao da promocija dekarbonizacije i prevencija zagađenja mora i vodenih površina, ali i i prirode u cjelosti, ostaje trajni cilj.

“Očuvanje prirodnih ljepota Crne Gore, našeg izvanrednog biodiverziteta i ekosistema, iziskuje neprekidnu posvećenost svih nas, jer ipak je naša zemlja naša odgovornost i legat koji treba da ostavimo našim naraštajima u boljem, a ne gorem stanju”, kazao je Radulović.

Međunarodna naučno-stručna konferencija pod nazivom “Boka Kotorska, kao održiva nautička destinacija” održana je drugi put u okviru Festivala vjetra 2024.

Iz MSP su kazali da su konferenciju organizovali Pomorski fakultet u Kotoru, Univerzitet Crne Gore i Jedriličarski klub “Delfin” iz Tivta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budvanska rivijera i Lovćen u finalu Kupa

Podgorica, (MINA) – Rukometaši Budvanske rivijere i Lovćena igraće u finalu Kupa Crne Gore. Ekipa...