fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadulović: Precizno razraditi Poslovnik TS

Radulović: Precizno razraditi Poslovnik TS

Podgorica, (MINA) – Prisustvo advokata u Tužilačkom savjetu (TS) ne obećava, kazali su iz Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), navodeći da je član 33 Poslovnika TS potrebno precizno razraditi.

U ASK-u smatraju da svi članovi TS koji se bave advokaturom treba da budu izuzeti iz slučajeva u kojima mogu imati bilo kakav konflikt interesa.

“U slučaju nekih advokata, koji su bili advokati nekih od vođa najvećih kriminalnih organizacija u Crnoj Gori, zaista je teško vjerovati da ti advokati neće uticati na nešto što se dešava u tim procesima”, kazao je za Televiziju Crne Gore predsjednik Savjeta ASK-a Momčilo Radulović.

Kako prenosi portal RTCG, teško je povjerovati da će advokat koji sjedi u TS, a pritom je branilac u 100 predmeta, bez uticaja ocnjenjivati tužioca koji mu je direktni protivnik u nekom od njih.

Radulović je kazao da član 33 Poslovnika TS treba precizno razradi.

“I da se ta razrada odnosi na sve moguće slučajeve izuzeća tih članova TS iz odlučivanja o datim tužiocima. Biće izuzetno veliki broj slučajeva gdje će ti advokati morati da se izuzmu da bismo imali zakonit sistem odlučivanja”, rekao je Radulović.

Iz Savjeta ASK-a dodali su da nije prvi put da aktuelna većina krupne odluke donosi bez političkog dogovora, i da sve te postupke pomno prate u međunardonoj zajednici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije