fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadulović: Javnost očekuje odgovornost za prokopavanje tunela

Radulović: Javnost očekuje odgovornost za prokopavanje tunela

Podgorica, (MINA) – Crnogorska javnost i građani očekuju makar objektivnu odgovornost ljudi na čelu ključnih institucija u slučaju prokopavanja tunela ispod zgrade Višeg suda, kazao je advokat Veselin Radulović.

Radulović je, u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, kazao da taj slučaj stvara utisak da u Crnoj Gori niko ne radi svoj posao i da postoji nepodnošljiva doza neodgovornosti.

Kako prenosi portal RTCG, Radulović je ocijenio da takve situacije političari koriste za svoju promociju.

“Da se to desilo u nekoj pravno uređenoj državi bilo bi nevjerovatno, ali u Crnoj Gori to nije iznenađenje. Iznenađenje bi bilo kada bismo vidjeli da institucije efikasno odrade neki posao i ja želim da vjerujem da će tako da bude u ovom slučaju“, rekao je Radulović.

On je kazao da se do sada vijelo samo ometanje istrage i iznošenje neutemeljenih dokaza.

„Juče smo imali skandalozan obilazak tunela i stana. Čitali smo naslove „Premijer obišao stan“, „obišao tunel“. Ja sam samo u jednom trenutku očekivao da će ući i svečano ga otvoriti, možda bi to bilo primjerenije“, naveo je Radulović.

On rekao da ga je šokiralo to što su premijer Dritan Abazović i ministri obilazili mjesto gdje je uviđaj još trajao.

Kako je Radulović kazao, riječ je o mjestu koje mora biti obezbijeđeno.

„Premijer jeste neovlašćeno ušao u taj prostor i nevažno je da li je ili nije dobio odobrenje predsjednika Višeg suda. Uviđaj vodi tužilaštvo i nijedna neovlašćena osoba ne može da uđe na mjesto“, rekao je Radulović.

On je naveo da bi u jednoj pravnoj državi nakon takvog slučaja predsjednik suda i ministar unutrašnjih poslova već podnijeli ostavke.

Prema njegovim riječima, nije se daleko odmaklo od onog pravosuđa kakvo je bilo u vrijeme bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

„Zato mislim da je neozbiljna, ishitrena i neodgovorna izjava predsjednika Višeg suda (Borisa Savića) da je izvršiocima bio cilj likvidacija ili bjekstvo nekoga od okrivljenih. On je i sam rekao da nema dokaza za to, ako nema dokaza neozbiljno je izlaziti sa tim teorijama“, kazao je Radulović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije