fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadulović izabran za predsjednika Savjeta ASK-a

Radulović izabran za predsjednika Savjeta ASK-a

Podgorica, (MINA) – Momčilo Radulović izabran je danas za predsjednika Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije (ASK).

Radulović je, na sjednici Savjeta ASK-a, izabran većinom glasova i tu funkciju će obavljati narednih godinu.

Savjet je zatražio od Agencije da hitno prikupi i pripremi sveobuhvatnu informaciju u odnosu na aktivnosti vjerskih zajednica u aktuelnoj izbornoj kampanji, a u vezi sa članovima 7 i 33 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

“Konstatovano je da je ASK u dosadašnjem toku kampanje učinila javno dostupnim informacije o upotrebi javnih resursa u izborne svrhe, kontrolisala poštovanje zabrana i ograničenja propisanih zakonom, pokretala postupke po službenoj dužnosti, i postupala po prigovorima u kampanji”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su pokrenuta 297 postupka koji se odnose na upotrebu javnih resursa u izbornoj kampanji, od čega 123 u cilju kontrole ograničenja mjesečne potrošnje i 101 koji se tiče zapošljavanja.

“Agencija je postupila po svih 118 prigovora koji su joj podnijeti tokom kampanje zbog sumnji u kršenje Zakona, i do sada je dosnijela 51 prvostepenu odluku, dok su u ostalim predmetima postupci u toku”, kaže se u saopštenju.

Najčitanije