fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadnička partija neće prisustvovati sastanaku sa Brajovićem

Radnička partija neće prisustvovati sastanaku sa Brajovićem

Nikšić, (MINA) – Radnička partija (RP) neće prisustvovati sastanku koji je predsjednik Skupštine Ivan Brajović zakazao sa predsjednicima parlamentarnih stranaka, jer je prije toga neophodno da se sastane opozicija i nastupi sa zajedničkom stavom, kazali su iz RP.

Predsjednik RP Maksim Vučinić naveo je da su u saznanju da ni ostale stranke neće prisustvovati sastanku.

On je kazao da je RP više puta pozivala sve opozicione subjekte na jedinstvo.

“Inicirali smo da se sastanemo, a potom je to uradila jedino Socijalistička narodna partija (SNP) i mi smo je podržali, ali nije uslijedio sastanak”, rekao je Vučinić na konferenciji za novinare u Nikšiću.

On je naveo da se u RP nadaju da će, kako se bliži vrijeme izbora, partije uvidjeti značaj zajedničkog djelovanja i početi sa sastancima.

Vučinić je čestitao budvanskoj vlasti na jedinstvu i odlučnosti da sačuvaju „trenutno jednu od rijetkih slobodnih crnogorskih opština“ i ukazao na to da je logičan nastavak te borbe jedinstveno djelovanje crnogorske opozicije.

„Opet pozivam da u duhu narodnog jedinstva opozicija konačno primjeni formulu, koju nije nikad do sada, bezuslovno zajedničko djelovanje u borbi protiv režima. Decenije iskustva su na strani većine opozicionih političara i krajnje je vrijeme da to stečeno znanje upotrebe za dobro naroda i Crne Gore, jer crnogorska mladost više ne može da čeka“, ocijenio je Vučinić.

Najčitanije