fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoMartinović: Više od šest miliona EUR podrške za projekte u Beranama, Šavniku,...

Martinović: Više od šest miliona EUR podrške za projekte u Beranama, Šavniku, Gusinju i Plužinama

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je za opštine Berane, Šavnik, Gusinje i Plužine podržalo projekte vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda u ukupnom iznosu od preko šest miliona EUR, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, opštine Berane, Šavnik, Gusinje i Plužine su tom Vladinom resoru dostavile zahtjeve za podršku investicija za Kapitalni budžet u ovoj godini.

Navodi se da su u okviru tih projekata podržana dva projekta u ruralnom turizmu.

„Preko šest miliona EUR podrške dodijeljeno je opštinama na sjeveru Crne Gore u oblasti vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda. Ovaj značajan iznos ne samo da poboljšava infrastrukturu vodosnabdijevanja, već i doprinosi unapređenju životnih uslova u ruralnim područjima“, rekao je Martinović.

On je istakao da je razvoj sela ključan za podršku ruralnom turizmu i poljoprivredi, ali i za stvaranje uslova koji će omogućiti povratak stanovništva na selo.

„Bitno je osigurati da životni uslovi na selu ne zaostaju za onima u urbanim sredinama“, poručio je Martinović.

Prema njegovim riječima, ulaganje u razvoj sjevernog dijela zemlje kroz turizam, poljoprivredu i rješavanje demografskih problema, kao i zaštitu životne sredine, predstavlja sveobuhvatan pristup koji može pozitivno uticati na sve ove aspekte.

„Ovaj integrirani pristup stvara sinergiju između različitih sektora i doprinosi održivom razvoju regiona“, rekao je Martinović.

Ministarstvo je projekte proslijedilo na dalju realizaciju prema Upravi za kapitalne projekte.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije