fbpx
NaslovnicaCrna GoraProbno PISA testiranje organizovano u 26 srednjih škola

Probno PISA testiranje organizovano u 26 srednjih škola

Podgorica, (MINA) – Probno PISA testiranje, organizovano u cilju pripreme za glavno testiranje sljedeće godine, sprovedeno je u 26 crnogorskih srednjih škola, a u njemu su učestvovala 1.733 učenika, saopšteno je iz Ispitnog centra.

Kako se navodi, petnastogodišnjaci su rješavali onlajn /online/ zadatke i odgovarali na pitanja iz upitnika o domu, školi, učenju, stavovima i interesovanjima.

“Dobijeni podaci će se koristiti za otklanjanje eventualnih nepravilnosti u novim zadacima na testu iz nauke i na novoj platformi za testiranje kako bi se glavno testiranje u aprilu i maju 2025. godine sprovelo u skladu sa svim međunarodnim standardima”, objasnili su iz Ispitnog centra.

Kako su kazali, na glavnom testiranju će biti testirani čitanje i matematika, a akcenat će biti na naučnoj pismenosti i inovativnoj oblasti – učenje u digitalnom svijetu.

Iz Ispitnog centra su rekli da je probno testiranje sprovedeno u Baru, Beranama, Bijelom Polju, Budvi, Danilovgradu, Herceg Novom, Kotoru, Nikšiću, Pljevljima, Podgorici, Rožajama i Zeti.

Testiranjem je, kako se navodi, koordinirala PISA nacionalna koordinatorka Divna Paljević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budvanska rivijera i Lovćen u finalu Kupa

Podgorica, (MINA) – Rukometaši Budvanske rivijere i Lovćena igraće u finalu Kupa Crne Gore. Ekipa...