fbpx
NaslovnicaCovid19Preminula jedna osoba, 26 novih slučajeva infekcije

Preminula jedna osoba, 26 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, preminula jedna osoba inficirana koronavirusom, a registrovano je 26 novaih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.235 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice devet, Kotora četiri, Budve i Pljevalja po tri, iz Nikšiča, Herceg Novog, Bara, Bijelog Polja, Tivta, Petnjice i Žabljaka po jedan.

“Tokom ponedjeljka Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 infekcijom, i to kod pacijenta iz Bara, starosti 69 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.610.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 24 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 280.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 100.230.

U Podgorici je trenutno aktivno 115 slučajeva koronavirusa, Pljevljima 34, Budvi 33, Baru 20, Bijelom Polju 15, Kotoru 12.

U Tivtu je aktivno 11 slučajeva, Cetinju, Herceg Novom, Nikšiću i Rožajama po pet, Beranama četiri, u Danilovgradu i Tuzima po tri, Petnjici, Plavu, Ulcinju i Žabljaku po dva, u Andrijevici i Gusinju po jedan slučaj.

U Kolašinu, Šavniku, Plužinama i Mojkovcu trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Fudbalske lopte

Zeta bolja od Ibra nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Zete pobijedili su Ibar, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, rezultatom 5:3,...