fbpx
NaslovnicaCrna GoraPozvali na sastanak povodom dešavanja u Budvi

Pozvali na sastanak povodom dešavanja u Budvi

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Socijalisitičke narodne partije (SNP) Vladimir Joković pozvao je predsjednike parlamentarnih opozicionih stranaka u Crnoj Gori na sastanak povodom najnovijih dešavanja u Budvi.

Iz SNP-a su naveli da je u Budvi narušena narodna izborna volja i upotrebljena brutalna policijska sila, čime je učinjena nelegitimna okupacija zgrade Skupštine Opštine Budva, a čelnici lokalne samouprave uhapšeni i prebijeni.

SNP smatra da je potrebno da se, u susret predstojećim parlamentarnim izborima, opozicija okupi i porazgovara o cjelokupnom društveno-ekonomskom ambijentu u kojem se nalazi država.

“Takođe bi trebalo i zajednički razmotriti uslove izbornog procesa koji se bliži, kao i učestvovanja u njemu ili eventualnog bojkota istog”, poručili su iz te partije.

U Crnoj Gori, kako su naveli, ne postoji usaglašeno izborno zakonodavstvo, pa je potrebno razgovarati o zajedničkom odgovoru opozicije.

SNP je pozvao crnogorsku opoziciju da, kako su rekli, pokaže da može, hoće i mora da napravi Crnu Goru boljom i da kaže “ne klasičnoj diktaturi aktuelnog režima”.

U toj partiji smatraju da je potrebno razgovarati i zbog toga što su sve institucije koje odlučuju o regularnosti izbora u vd stanju, pa je samim tim upitna i legitimnost jesenjih izbora.

Poziv SNP-a je, kako su istakli, odraz iskrene volje i spremnosti te partije da zajedno pokušaju da izvrše pritisak na aktuelnu vlast, ali i da se ukaže međunarodnim predstavnicima na nelegitimnost institucija sistema, elemente diktature i volje da kreira izborni okvir koji obezbjeđuje ravnopravnost svih.

SNP je predložio da se sastanak održi u ponedjeljak, u prostorijama te partije.

Najčitanije