fbpx
NaslovnicaCrna GoraPotpisani ugovori sa korisnicima sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma

Potpisani ugovori sa korisnicima sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija potpisalo je ugovore sa korisnicima sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma i raznovrsnosti medija, koja su namijenjena štampanim medijima i internetskim publikacijama.

Iz tog Vladinog resora saopštili su da im je, putem javnog konkursa, dostavljeno 39 aplikacija, od toga su 32 internetske publikacije, tri dnevna štampana medija, jedan nedjeljnjik, kao i tri korisnika samoregulacije.

“Nezavisna komisija, koju čine tri člana Ministarstva i dva eksterna člana birana putem javnog poziva, shodno Pravilniku o raspodjeli sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma i raznovrsnosti medija i kriterijumima bodovanja, donijela je predlog o raspodjeli sredstava iz tog podfonda”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je na predlog Nezavisne komisije, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić donijela odluku o raspodjeli sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma i raznovrsnosti medija namjenjenih štampanim medijima i internetskim publikacijama u ovoj godini.

“Ministarstvo u ovoj godini finansira ukupno 36 projekata, koje će realizovati štampani mediji i internetske publikacije u ukupnom iznosu od 309.633 EUR, čime je okončan postupak raspodjele sredstava iz ovog podfonda u tekućoj godini”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije