fbpx
NaslovnicaCrna GoraPosvećeni beskompromisnoj borbi za očuvanje ljudskih prava

Posvećeni beskompromisnoj borbi za očuvanje ljudskih prava

Podgorica/Ženeva, (MINA) – Crna Gora ima izazove, ali je u stanju da ih sama uspješno savladava u skladu sa praksama demokratskih evropskih društava, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović i dodao da je država posvećena beskompromisnoj borbi za očuvanje ljudskih prava.

On je, na sastanku sa predsjednicom Savjeta za ljudska prava Elizabet Tiči Filsberger, kazao da Crna Gora i kroz proces pristupanja Evropskoj uniji (EU) snažno radi na unapređenju sistemskog okvira, prevenciji kršenja prava i njihovom stalnom unapređenju.

„Oblast ljudskih prava inspiriše politiku države, koja vidi svoj prostor u multilateralizmu kao platformi za snaženje uticaja malih zemalja, ali i kao dio pozitivne tradicije našeg društva senzitivnog na multietničnost i ljudska prava“, rekao je Đukanović.

On je poručio da je Crna Gora ozbiljan partner, posvećen principu univerzalnosti i beskompromisnoj borbi za očuvanje ljudskih prava.

„Crna Gora, kao i druga društva, ima izazove, ali je u stanju da ih sama uspješno savladava u skladu sa praksama demokratskih evropskih društava“, naglasio je Đukanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije