fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaVuković: Podgorica doživjela najintenzivniju transformaciju u svojoj istoriji

Vuković: Podgorica doživjela najintenzivniju transformaciju u svojoj istoriji

Podgorica, (MINA) – Podgorica je, u prethodnom periodu, doživjela najintenzivniju transformaciju u svojoj istoriji, poručio je gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković.

Vuković je, na svečanoj sjednici Skupštine Glavnog grada povodom 19. decembra, naveo da se u vremenu apatije i pesimizma, u Podgorici osjeća nova energija i živi nada u bolje sjutra.

On je, čestitajući 77 godina od oslobođenja Podgorice, naglasio da, svake godine, Glavni grad obilježava taj praznik sa ponosom i posebnim pijetetom prema onima koji su građanima dali šansu da žive slobodno i dostojanstveno.

“Ravno osam decenija od istorijskog Trinaestojulskog ustanka, nastavljamo da koračamo putem koji su, svojim veličanstvenim primjerom, trasirali naši preci”, podsjetio je Vuković.

Kako se navodi na sajtu Glavnog grada, Vuković je kazao da, u vremenu koje će se zapamtiti kao najmanje humano, Podgorica nikada nije bila humanija za život.

“U vremenu opšte stagnacije i, kada je Crna Gora u pitanju, civilizacijske regresije, naš grad snažno ide naprijed”, kazao je Vuković.

Predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih, naveo je da Podgorica neće zaboraviti one koji su u najtežim trenucima istorije, u borbi sa fašizmom, pokazali moralnu čvrstinu i hrabrost.

“Svakog 19. decembra moramo se sjećati onih koji su u tim hladnim danima podarili slobodu svom gradu, ne žaleći svoje živote“, kazao je Suhih.

On je dodao da se, njegujući i poštujući antifašizam kao univerzalnu tekovinu, ostaje na civilizacijskom putu koji baštini neprolazne multikulturalne i multietničke vrijednosti.

Direktorica gradskog preduzeća Zelenilo, Daca Popović, koja je govorila u ime dobitnika nagrade 19. decembar, kazala je da je Podgorica sada ima mnogo ljepše lice, kao i da je rezultat marljivog rada vidljiv u svim djelovima grada.

“Moram istaći da sam ponosna što pripadam vrijednom, odgovornom i posvećenom timu i što sam ja samo prva među jednikima”, kazala je Popović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije