fbpx
NaslovnicaCrna GoraVolja građana biće ispoštovana uprkos opstrukcijama

Volja građana biće ispoštovana uprkos opstrukcijama

Podgorica, (MINA) – Nosilac liste Pokret Evropa sad – Za Podgoricu, Jakov Milatović, uložio je prigovor Izbornoj komisiji (IK) Glavnog grada zbog, kako se navodi, neproglašenja konačnih rezultata lokalnih izbora, održanih 23. oktobra.

Iz Pokreta Evropa sad podsjećaju da je IK bila dužna da najkasnije u roku od 15 dana od održavanja izbora, odnosno do 7. novembra, proglasi konačne rezultate izbora i objavi ih u Službenom listu Crne Gore.

Navodi se da do toga nije došlo zbog nezakonitog postupanja predsjednika IK Glavnog grada Veselina Vukčevića, koji je, kako su kazali iz Pokreta Evropa sad, svoje i privilegije svoje partije stavio ispred slobodno izražene izborne volje građana Podgorice.

“Time je omogućio Ivanu Vukoviću da sprovodi svoju gubitničku odmazdu na uštrb javnog interesa, zbog čega se Glavni grad trenutno nalazi u funkcionalnom haosu”, kaže se u saopštenju.

Pokret Evropa sad pozvao je Vukčevića “da se okane zloupotrebe ovlašćenja i dubioznih pravnih tumačenja, već da postupi po uputstvima Državne izborne komisije i omogući nesmetan rad komisije kojom predsjedava”.

“Javnost je apsolutno svjesna da iza ove orkestrirane blokade stoji poraženi potpredsjednik DPS-a sa podgoričkih izbora. Dok Vuković navodno brani Ustav, zaboravlja da je on, zahvaljujući kršenju najvišeg pravnog akta, prvo protivzakonito uzurpirao mjesto gradonačelnika, a sada nastavlja da, bez imalo skrupula, simulira ulogu prvog čovjeka glavnog grada”, navode iz Pokreta.

Prema njihovim riječima, Vuković svakodnevno nanosi štetu, motivisan osvetom zbog demokratske odluke građana Podgorice da ga pošalju u opoziciju.

“Ipak, sve opstrukcije i retrogradnosti u koje polaže nade poraženi Vuković neće trajati dugo, jer će se volja građana Podgorice ispoštovati, koliko god se on tome opirao”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Uprava policije

Za 24 sata 22 saobraćajne nezgode

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodile su se 22...