fbpx
NaslovnicaGlavna vijestVarhelji: EU da vrednuje rezultate i ubrza proširenje

Varhelji: EU da vrednuje rezultate i ubrza proširenje

 

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je pokazala da je zemlja sa najreprezentativnijim rezultatima, kazao je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji, navodeći da Evropska unija (EU) treba da respektuje rezultate i ubrza proces proširenja.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sastao se sa Varheljijem tokom radne posjete Briselu.

Kako je saopšteno iz parlamenta, sagovornici su se saglasili da je potrebno nastaviti sa postizanjem značajnih rezultata na svim poljima, koji će u najkraćem roku obezbjediti Crnoj Gori ulazak u EU.

Varhelji je rekao da prati sva dešavanja Skupštine i istakao važnost izbora članova savjeta RTCG, kao i usvajanja tužilačkih zakona i usvajanje Rezolucije o Srebrenici.

On je kazao da posebno cijeni podršku javnosti koja je bila jedinstvena i potvrdio da „u ovom slučaju nema kolektivne kazne, a pojedinci koji su to učinili moraju odgovarati, i to ne samo za zločine u Srebrenici, već i šire“.

„Crna Gora je pokazala da je zemlja sa najreprezentativnijim rezultatima, i da je kao takva odličan primjer za EU, koja treba da respektuje rezultate i ubrza proces proširenja“, istakao je Varhelji.

On je, kako je saopšteno iz Skupštine, poručio da je EU spremna da radi sa Crnom Gorom na polju postizanja najboljih rezultata i naglasio da su zemlje članice pokazale volju za pristupanje Uniji.

Bečić je istakao da je podrška građana Crne Gore za ulazak u EU ogromna, da iznosi čak 80 odsto i da je spoljna politika Crne Gore u potpunosti usklađena sa politikom Unije, što dodatno olakšava proces pridruživanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije