fbpx
NaslovnicaGlavna vijestURA: Besmislene optužbe Demokrata

URA: Besmislene optužbe Demokrata

Podgorica, (MINA) – Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić ponavlja ukrug besmislene optužbe preko svojih „pulena vikača“, ocijenili su u Građanskom pokretu (GP) URA, dodajući da su Demokrate sedam mjeseci odlagale i obesmišljavale izbor Tužilačkog savjeta (TS).

Iz URA-e su ocijenili da funkcioneri Demokrata Bečić i Boris Bogdanović, uporno prebacujući lopticu krivice u njihovo dvorište, zanemaruju da su oni punih sedam mjeseci, kako su rekli iz URA-e, aktivno sabotirali, odlagali i obesmišljavali izbor novog TS.

“A samim tim i razrješenje bivšeg specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića”, dodali su iz URA-e.

Prema njihovim riječima, to je jasno svakom građaninu Crne Gore, pa i samom Bečiću.

“Koji sada umjesto da bezrezervno pozdravi uticaj zakona za koji se URA zalagala i izborila, a koji je sve ovo omogućio, patetično preko svojih „pulena vikača“ ponavlja ukrug besmislene optužbe”, smatraju u URA-i.

Oni su rekli da bi možda neko u optužbe i povjerovao da ne postoji opcija pretraživanja interneta i dokazi ko se zalagao za to da država krene naprijed.

“A ko za rekonstrukciju Vlade prije izbora TS kako bi još Demokrata dobilo fotelje, jer se postojeće, a kojih je na stotine, čine nedovoljnim”, dodali su iz URA-e.

U toj partiji smatraju da je takvo, kako su rekli, neodgovorno postupanje Bečića i “njegovih vječito uzdržanih taster poslanika”, od jula do decembra prošle godine onemogućavalo borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou.

“To je i ostavilo prostor da organizovane kriminalne grupe nesmetano sprovode aktivnosti”, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, da je TS izabran u julu, već sada bi postojali opipljivi rezultati u tim oblastima, pa proces evropske integracije ne bi bio blokiran, a demokratizacija države onemogućena.

“Zbog toga bi, u najmanju ruku, kad se pomenu ove teme Aleksa i Boris trebalo bi da budu tradicionalno uzdržani”, zaključili su iz URA-e.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije