fbpx
NaslovnicaCrna GoraUK značajno doprinijelo reformskim procesima u Crnoj Gori

UK značajno doprinijelo reformskim procesima u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Ujedinjeno Kraljevstvo značajno je doprinijelo reformskim procesima u Crnoj Gori, a država je najveću podršku dobila na planu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, kazao je premijer Dritan Abazović na sastanku sa novoimenovanom britanskom ambasadorkom Don Meken.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Meken poželio uspjeh u predstojećem mandatu i naveo da je uvjeren da će saradnja britanske ambasade sa Vladom biti nastavljena na visokom nivou.

On je rekao da je Ujedinjeno Kraljevstvo značajno doprinijelo reformskim procesima u Crnoj Gori.

„Možda i najveću podršku dobili smo na planu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. Rezultati koje smo postigli i na koje smo ponosni su zajednički”, kazao je Abazović.

On je naveo da su odnosi Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva veoma dobri i ukazao na izuzetan stepen saradnje sa britanskom ambasadom u Podgorici.

Meken je istakla da se raduje dolasku u Crnu Goru i kazala da je uvjerena da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da podržava razvojnu perspektivu Crne Gore na temelju zajedničkih vrijednosti, a posebno u dijelu saradnje u okviru NATO-a.

Kako je saopšteno, sagovornici su razgovarali o aktuelnim prilikama u zemlji i regionu i saglasili se da razvoj i bolji standard građana moraju biti u vrhu agende ove i buduće Vlade.

Na sastanku je ocijenjeno da postoji prostor za jačanje saradnje dvije zemlje, posebno u oblasti finansijskih istraga, sajber bezbjednosti, borbe protiv dezinformacija i privlačenja stranih direktnih investicija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije