fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠto prije zakazati konstitutivne sjednice radnih grupa

Što prije zakazati konstitutivne sjednice radnih grupa

Podgorica, (MINA) – Građanska alijansa (GA) pozvala je nadležne u Ministarstvu evropskih poslova i šefove radnih grupa za pregovore sa Evropskom unijom (EU) da što prije zakažu konstitutivne sjednice tih tijela i da nastave rad u punom kapacitetu.

Programski direktor GA Milan Radović podsjetio je da je odlukom Vlade od 3. avgusta uspostavljena struktura za pregovore o pristupanju Crne Gore EU i da je tom prilikom donijeta odluka kojom je izmjenjen sastav radnih grupa za poglavlja 23 i 24.

“GA ima predstavnike u pregovaračkim grupama i na osnovu njihovog iskustva članovi pomenutih radnih grupa duže od mjesec još uvijek nijesu dobili čak ni poziv na konstitutivnu sjednicu kako bi se i formalno započelo sa radom u ovim tijelima”, kazao je Radović agenciji MINA.

Radović je naveo da je, imajući u vidu najave iz Vlade o posvećenosti EU integracijama i inteziviranju rada na svim nivoima, nedopustivo da do sada nije održana ni konstituvna sjednica radnih grupa za poglavlja 23 i 24 koja su i ključna na evropskom putu.

“Svjesni situacije u kojoj se Crna Gora trenutno nalazi, neophodno je konačno krenuti sa mrtve tačke u ovom procesu koji je od izuzetnog značaja za državu Crnu Goru i njene građane”, rekao je Radović.

Kako je naveo, mnogo je oblasti u tim poglavljima za koje smatraju da trebaju biti unaprijeđene i da se rad u radnim grupama mora intezivirati kako bi se doprinijelo rješavanju problema.

“Crna Gora mora uspostaviti vladavinu prava i funkcionalnih institucija, a to se može samo postići kroz intezivan rad na realizaciji obaveza koje se pred nama nalaze”, dodao je Radović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...