fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaŠtajnmajer: Ključno unaprijediti integraciju Crne Gore u EU

Štajnmajer: Ključno unaprijediti integraciju Crne Gore u EU

Podgorica, (MINA) – Pregovori o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji (EU) već su prilično odmakli i važno je da se započeti proces sprovođenja reformi vodi kraju bez odlaganja, predanim i ciljanim radom, poručio je predsjednik Njemačke Frank Valter Štajnmajer.

Kako je saopšteno iz službe za informisanje crnogorskog predsjednika, Štajnmajer je uputio čestitku Milu Đukanoviću povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore.

On je kazao da je sada ključno da se unaprijedi integracija Crne Gore u EU.

„Pregovori o pristupanju Vaše zemlje EU su već prilično odmakli. Tim važnije je sada da se započeti proces sprovođenja reformi bez odlaganja, predanim, ciljanim radom vodi kraju“, navodi se u čestitki Štajnmajera.

On je poručio da će Njemačka Crnu Goru na njenom putu ka EU i ubuduće snažno podržati.

Štajnmajer je rekao da Crnu Goru i Njemačku povezuje blisko partnerstvo, kako bilateralno, tako i u okviru međunarodnih organizacija, NATO saveza, kao i Berlinskog procesa koji se vodi u cilju intenziviranja regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana.

„Srdačno Vam čestitam u svoje ime i u ime svojih zemljaka povodom Dana državnosti Crne Gore – dana kada je Crna Gora prvi put u svojoj istoriji bila priznata kao nezavisna država 13. jula 1878. godine“, naveo je Štajnmajer.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...