fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaSramna odluka o mijenjanju naziva nikšićkih ulica

Sramna odluka o mijenjanju naziva nikšićkih ulica

Podgorica, (MINA) – Odluka lokalne vlasti o mijenjanju naziva ulica u Nikšiću datih u znak sjećanja na partizanske žrtve je sramna, ocijenili su iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Kako su naveli iz te partije, sramne odluke lokalne vlasti, artikulisane kroz odluke Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova, potvrđuju da u Nikšiću vlada anticrnogorska, antievropska i anti-antifašistička histerija.

Iz DPS-a su rekli da su predstavnici Demokratskog fronta i Demokrata u Savjetu, donijeli odluke, kakve Nikšić ne pamti u posljednjih 60 godina, da mijenjaju nazive ulica datih u znak sjećanja na partizanske žrtve, na one koji su se borili za slobodu, za antifašističke i civilizacijske vrijednosti.

Kako se navodi u saopštenju DPS-a, nasljednici onih protiv kojih su se upravo borili partizani i crnogorski narod, osiono i bahato koriste mogućnosti koje im daje trenutno zaposijedanje vlasti u slobodarskom Nikšiću.

“Da pokušaju prekrajati istoriju, veličati pripadnike četničkog pokreta i ukidati i brisati sve što podsjeća na antifašizam i partizanski pokret”, dodaje se u saopštenju.

Iz DPS-a su kazali da “oni koji hodaju četničkim putevima, žele izbrisati partizanske”, na šta su blagovremeno reagovali članovi Savjeta u ime Evropskog tima za Nikšić.

“Pošto očigledno niti znaju niti umiju bilo šta raditi, osim opstajati na podjelama, jedino im je preostalo da donose odluke koje će i dalje dijeliti građane i promovisati nazadne ideologije kojima pripadaju”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije