fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoPolicijskim službenicima odredjena mjera nadzora zabrana napuštanja stana

Policijskim službenicima odredjena mjera nadzora zabrana napuštanja stana


Podgorica, (MINA) – Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odbila je predlog za određivanje pritvora osumnjičenim službenicima Uprave policije
koji se terete za krivična djela primanje mita, i izrekala im mjeru nadzora zabrane napuštanja stana.

Iz Osnovnog suda u Podgorici saopšteno je da službenici Uprave policije J.N, Ž.I, M.D, B.I, D.E, R.V ranije nijesu osuđivani i da okolnosti koje upućuju na mogućnost ponavljanja djela nijesu takvog stepena da mogu opravdati određivanje pritvora, kao najrepresivnije mjere koju zakon propisuje.

“Cijeneći činjenicu da postoji realna mogućnost da, ukoliko se nađu na slobodi, mogu u slučaju povratka na svoje radno mjesto do donošenja odluke poslodavca o njihovoj suspenziji, ponoviti radnje za koje su osnovano sumnjivi da su izvršili u smislu krivičnog djela primanje mita, izrečena je mjera nadzora zabrane napuštanja stana”, kaže se u saopštenju.

Podsjeća se da su službenici Uprave policije bili radno angažovani na graničnom prelazu Božaj, a osumnjičeni su da su izvršili krivično djelo primanje mita, na način što su od stranih državljana primali određene novčane iznose kako bi izvršili radnju koja je iz oblasti njihove nadležnosti, kao što je kontrola i unos podataka u elektronske evidencije.

Iz Osnovnog suda su kazali da se jednom od osumnjičenih stavlja na teret da je primio mito kako ne bi izvršio službenu radnju koja je iz oblasti njegove nadležnosti.

“Navedena mjera je izrečena zbog opasnosti da osumnjičeni mogu ometati vođenje krivičnog postupka ukoliko se nađu na slobodi, budući da isti nijesu suspendovani sa svojih radnih mjesta”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je odbijen predlog za određivanje pritvora Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, budući da se ta svrha može ostvariti mjerom nadzora, zabrana napuštanja stana.

“Pri čemu je posebno cijenjena činjenica da osumnjičeni ranije nijesu osuđivani, pa opasnost od ponavljanja djela stoji u mjeri koja nije dovoljna za određivanje pritvora”, zaključuje se u saopštenju Osnovnog suda u Podgorici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije