fbpx
NaslovnicaGlavna vijestRakočević: Glasaćemo za jednog sudiju ako se odredi datum izbora i povuče...

Rakočević: Glasaćemo za jednog sudiju ako se odredi datum izbora i povuče zakon

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) glasaće za jednog sudiju Ustavnog suda, ukoliko se odredi tačan datum vanrednih parlamentarnih izbora i povuče neustavni zakon o predsjedniku, kazao je poslanik te stranke Nikola Rakočević.

Na pitanje da li će DPS uvažiti preporuke u vezi sa izborom sudija Ustavnog suda i potrebom da taj sud bude u potpunosti funkcionalan, ili će ostati pri stavu da sve treba vratiti na početak, on je odgovorio da će se DPS već danas oglasiti sa konkretnom ponudom.

„DPS je spreman da bude vrlo konstruktivan i da izaberemo makar jednog sudiju, pod jasnim uslovima. Jedan uslov je da odredimo tačan datum vanrednih parlamentarnih izbora, a drugi da se povuče neustavni zakon o predsjedniku“, rekao je
Rakočević na konferenciji za novinare.

On je kazao da je, ukoliko je parlamentarna većina spremna da razgovara da državu izvuku iz krize, to recept.

“Spremni smo da u ponedjeljak, ili ako nam treba više vremena da dogovorimo ovo o čemu govorim, da odgodimo sjednicu parlamenta“, naveo je Rakočević.

On je istakao da bez jasnog datuma izbora i povlačenja zakona o predsjedniku neće glasati za sudije Ustavnog suda.

„Ukoliko se odgovori na ove zahtjeve glasaćemo za jednog sudiju Ustavnog suda, iako je proces izbora sudija na odboru je bio vrlo netransparentan“, rekao je Rakočević.

Upitan da prokomentariše ostavku Jovane Marović na funkcije u Vladi i stranci, on je kazao da ostavka ministarke koja je u tehničkom mandatu nije nešto što čudi.

Marović je, kako je rekao Rakočević, uvijek imala jasne stavove povodom potrebom da Crna Gora bude naredna članica EU.

„Ona je shvatila da ova vlada i Abazović rade sve da Crna Gora ne bude dio EU, a ne ono za šta je dobila mandat, a to je da sprovodi reforme“, kazao je Rakočević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije