fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaRadulović: Crna Gora pouzdan partner OEBS-a

Radulović: Crna Gora pouzdan partner OEBS-a

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je pouzdan partner Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) i nastaviće da doprinosi prioritetima njenog predsjedavanja tokom ove godine, poručio je crnogorski ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Iz Minstarstva vanjskih poslova (MVP) su naveli da je Radulović to poručio tokom sastanka sa ambasadorom Poljske Arturom Dmohovskim, koji je u svojstvu specijalnog izaslanika predsjedavajućeg OEBS-a, boravio u prvoj posjeti Podgorici.

“Naš rad u ostvarivanju ciljeva OEBS-a podudara se sa EU agendom i pomaže nam da napredujemo na evropskom putu”, rekao je Radulović.

On je naveo da, iako jedna od najmanjih država članica, Crna Gora vodi aktivan politički dijalog, o čemu, prema njegovoj ocjeni, govore i nedavni susreti sa najvišim zvaničnicima OEBS-a.

Dmohovski je naveo da prioriteti Poljske tokom predsjedavanja OEBS-om, uključuju pružanje podrške u rješavanju konflikata, kao i efikasni multilateralizam kao odgovor na izazove nakon koronavirusa.

Kako su saopštili iz MVP-a, on je naglasio da je, u okviru ekonomsko-ekološke dimenizije, focus Poljske na osnaživanju održivog oporavka i modernizaciji ekonomija regiona OEBS-a.

On je naveo da očekuje da će Poljska, tokom predsjedavanja, doprinijeti stabilnosti, smirivanju tenzija i stvoriti dodatne mogućnosti za saradnju.

“Tokom sastanka je pohvaljena saradnja sa Misijom OEBS-a u Podgorici, koja aktivno doprinosi nacionalnim reformskim procesima, posebno u oblastima izborne i pravosudne reforme i slobode medija”, naveli su iz MVP-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Fudbalske lopte

Zeta bolja od Ibra nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Zete pobijedili su Ibar, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, rezultatom 5:3,...