fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadna grupa za unapređenje Predloga zakona o oduzimanju imovine

Radna grupa za unapređenje Predloga zakona o oduzimanju imovine

Podgorica, (MINA) – Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu formirao je Radnu grupu za unapređenje Predloga izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djetnošču.

Koordinator Radne grupe biće predsjednik tog skupštinskog tijela Momo Koprivica, a članovi poslanici Demokratskog fronta (DF) Predrag Bulatović i Branka Bošnjak, Civisa Srđan Pavićević i Socijalističke narodne partije Milosava Paunović.

“Radna grupa će u rad uključiti i predstavnike Ministarstva pravde, kao ovlašćene predlagače navedenog akta, kao i sve ostale zainteresovane subjekte”, navodi se u zaključcima sa sjednice Odbora koja je održana u četvrtak.

Odbor je na toj sjednici saslušavao ministra pravde Marka Kovača i predstavnike državnih institucija povodom izmjena tog zakona.

Odbor je pozvao Skupštinu da na današnjoj sjednici utvrdi predloženi dnevni red, a da nakon toga odredi pauzu, kako bi se dao prostor Radnoj grupi da razmotri predložena zakonska rješenja i kreira suštinska unapređenja teksta Predloga zakona.

Dodaje se da su na saslušanja iznijeti brojni kritički osvrti u odnosu na predložena rješenja i da se na taj način ispoštovao cilj i smisao parlamentarnog saslušanja, sa namjerom da se tekst suštinski unaprijedi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije