fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPredlog DF-a posljednja šansa za formiranje jake proevropske Vlade

Predlog DF-a posljednja šansa za formiranje jake proevropske Vlade

Podgorica, (MINA) – Predlog Demokratskog fronta (DF) o formiranju nove političke vlade, sastavljene od postojeće parlamentarne većine i predstavnika manjinskih naroda, posljednja je šansa da tri pobjedničke koalicije formiraju jaku proevropsku Vladu, poručili su iz tog političkog saveza.

Iz DF-a su kazali da sve ostalo vodi Crnu Goru u potpunu političku i institucionalnu krizu.

“A u takvom ambijentu se najbolje snalaze oni koji su opustošlili i opljačkali Crnu Goru u proteklih trideset godina”, naveli su iz DF-a.

Kako su kazali, njihov predlog o formiranju nove politčke vlade sastavljene od postojeće parlamentarne većine i ojačane učešćem autentičnih predstavnika manjinskih naroda je tema o kojoj će se svi izjasniti do 10. decembra.

Oni su naveli da tri pobjedničke koalicije mogu formirati novu, jaku i proevropsku Vladu “ako se svi oslodode štetnih uticaja parapolitičkih struktura i uzmu u obzir interese građana”.

Iz DF-a su kazali da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović objelodanio da su, prema njihovim riječima, određeni krugovi bliski Građanskom pokretu URA ili funkcioneri te partije pregovaraju sa njim o konkretnoj saradnji.

“O tim uslovima za saradnju, prema njegovim riječima, treba da znaju oni koji treba da znaju”, naveli su iz DF-a.

Oni su ocijenili da takve činjenice ne treba da budu sakrivene od javnosti i da to posebno moraju da znaju pripadnici i glasači parlamentarne većine.

“Možda im ova saznanja pomognu da shvate zašto nije bilo dogovora vezano za rekonstrukciju nesposobne vlade Zdravka Krivokapića, koju je podržalo 38 poslanika, ali tri poslanika URA-e su to blokirali”, dodali su iz DF-a.

Iz tog političkog saveza su kazali da postaje očigledno zašto se lošim radom Vlade kompromituje izborna pobjeda od i zašto se bezbjednosni sektor ne koristi za borbu protiv kriminala i korupcije.

“Sva snaga parapolitičkih struktura koje podržavaju djelove izvršne vlasti koristila se za nanošenje štete koaliciji “Za budućnost Crne Gore”, a najveći napori su uloženi da se razbije DF”, naveli su iz Fronta.

Oni su kazali da je zbog toga izrečeno mnogo laži, kao i da je zloupotrebljen odnos međudržavnih odnosa Crne Gore sa velikim državama zapadne civilizacije.

Kako su kazali, sada u vremenu poravnavanja međusobnih računa sve isplivava na površinu.

Prema njihovim riječima, Abazović je premalo vremena proveo u politici, da bi mogao da se odupre parapolitičkim i medijskim strukturama koje žele da upravljaju URA-om.

“Ambicije su nesumnjivo velike, a snaga je mala da se sve otme i prigrabi za taj mali halapljivi krug”, rekli su iz DF-a.

Iz DF-a su kazali da su poslije “tvrdoglavog i ucjenjivačkog” odnosa koalicije “Crno na bijelo” prema preostale dvije pobjedničke koalicije, danas prisustvovali “demonstraciji sile Đukanovića.

Đukanović se, prema njihovim riječima, hvali da je, zahvaljujući premijeru Zdravku Krivokapiću i vicepremijeru Dritanu Abazoviću, opet važan faktor na političkoj sceni Crne Gore.

“Izbjegavanje scenarija povratka u mračnu prošlost i ponovnu vladavinu Đukanovića ne zavisi samo od 38 poslanika. Naš predlog o formiranju nove vlade sastavljene je tema o kojoj će se svi izjasniti do 10. decembra”, rekli su DF-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije