fbpx
NaslovnicaCrna GoraPižurica: Za hapšenja zaslužan isključivo SDT, a ne političari

Pižurica: Za hapšenja zaslužan isključivo SDT, a ne političari

Podgorica, (MINA) – Posljednja hapšenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) dokaz su da tužilaštvo radi profesionalno i nezavisno, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Miloš Pižurica, dodajući da se partije moraju suzdržati od toga da sebi pripisuju tuđe zasluge.

Pižurica je rekao da, nakon što je zakonodavna vlast kompletirala imenovanja u pravosuđu, od izvršne očekuje da unaprijedi uslove rada, prije svega SDT-a.

To je, kako je naveo, najbolji odgovor onima koji su manipulisali javnost da će 44. Vlada stopirati borbu protiv organizovanoog kriminala i korupcije.

Pižurica je kazao da je, kao što se javnost može uvjeriti, taj proces nezaustavljiv.

„Posljednja hapšenja po nalogu SDT-a i njegovog tima, koja imaju svoj kontinuitet još od kada je Vladimir Novović preuzeo funkciju, dokaz su da tužilaštvo radi profesionalno i nezavisno“, rekao je Pižurica.

Prema njegovim riječima, potreba pojedinih političara da sebi pripišu tuđe zasluge, pogotovo akcije SDT-a, u velikoj mjeri ugrožavaju elementarni demokratski i ustavni postulat da pravosuđe mora biti nezavisno od političkog uticaja.

„Zalagati se istovremeno za depolitizovano pravosuđe, a kotistiti zasluge SDT-a u marketinške svrhe bilo koje partije ne može biti održivo“, kazao je Pižurica.

On je poručio da je na izvršnoj vlasti da podrži akcije, ali prije svega da obezbijedi bolje uslove.

„Dok partije moraju biti suzdržane u pripisivanju tuđih zasluga, ako se zalažu za depolitizovano pravosuđe“, naveo je Pižurica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije