fbpx
NaslovnicaCrna GoraPES: Pozdravljamo odluku liste Pravda za sve

PES: Pozdravljamo odluku liste Pravda za sve

Podgorica, (MINA) – Odluka izborne liste Pravda za sve da povuku sve prigovore Državnoj izbornoj komisiji (DIK) i žalbe Ustavnom sudu korak je u pravcu odblokiranja demokratskih procesa u Crnoj Gori, ocijenili su iz Pokreta Evropa sad (PES) i pozdravili tu odluku.

Nosilac izborne liste Pravda za sve Vladimir Leposavić saopštio je ranije da je povukao žalbu upućenu Ustavnom sudu zbog propusta Opštinske izborne komisije Kolašin da donese odluku o raspisivanju ponovnih izbora na jednom biračkom mjestu.

Leposavić je kazao da je povukao i prigovor podnijet DIK-u, kao i sve žalbe upućene Ustavnom sudu zbog nepravilnosti na biračkim mjestima u Baru, Budvi i Nikšiću.

“PES cijeni odgovoran odnos liste Pravda za sve i njenog nosioca, Vladimira Leposavića, prema aktuelnom političkom momentu i pozdravlja njihovu odluku da povuku sve prigovore DIK-u i žalbe Ustavnom sudu”, navodi se u saopštenju PES-a.

Iz te partije su ocijenili da je, nakon ponovljenih izbora na Cetinju, svakom dobronamjernom bilo jasno da je posrijedi svojevrsni izborni inženjering.

U PES-a smatraju da se time željela promijeniti izborna volja iskazana 11. juna i “silu na sramotu u parlament ugurati politička partija koja prije mjesec nije prešla cenzus, čime bi se dodatno odložilo okončanje izbornog procesa, a samim tim produžio vijek nefunkcionalnim institucijama”.

“Odluka Pravde za sve, stoga, predstavlja cjelishodan korak u pravcu odblokiranja demokratskih procesa u Crnoj Gori i važnu stepenicu u susret konstituisanju legitimnog, na izbornoj volji formiranog, saziva skupštine, a samim tim i nesmetanom formiranju nove vlade”, rekli su iz PES-a.

Time se, kako su dodali, otvara prostor da ključne državne institucije konačno budu odblokirane.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije