fbpx
NaslovnicaGlavna vijestParlament sjutra o razrješenju Abazovića

Parlament sjutra o razrješenju Abazovića

Podgorica, (MINA) – Skupština Crne Gore trebalo bi sjutra da glasa o predlogu premijera Zdravka Krivokapića za razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Krivokapić je predložio da parlament za novog potpredsjednika Vlade izabere ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

U predlogu za razrješenje Abazovića navodi se da su poslanici Gradanskog pokreta URA, zajedno sa dijelom poslanika Demokratske partije socijalista i ostalih partija bivše vlasti, predali zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

“Abazović, kao predsjednik te političke organizacije, nije javno osporio ovu inicijativu, čime se direktno svrstao u red onih koji rade protiv interesa građana i zajedno kreiranih i definisanih ciljeva”, kaže se u obrazloženju Krivokapića.

On je ocijenio da je nedopustiv i neprimjeren takav odnos prema Sporazumu lidera tri pobjedničke koalicije iz septembra 2020. godine, ali i prema građanima Crne Gore koji su očekivali složno i zakonito političko djelovanje svih članova Vlade.

“Nekorektnost kojom se ruši Vlada čiji je član, uz istovremeno čuvanje pozicije na koju je izabran, rušenje principa i ustavnih načela na kojima počiva funkcionisanje Vlade, neoprostivi su razlozi zbog kojih predlažem razrješenje potpredsjednika Abazovića”, kazao je Krivokapić.

On je predložio Spajića za potpredsjednika Vlade, u skladu sa, kako je naveo, rezultatima koje je ostvario.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

DPS

DPS: Spajić da kaže da li je izjava Šćekića zvanični stav Vlade

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je premijera Milojka Spajića da se...