fbpx
NaslovnicaGlavna vijestOrlandić: Očekujemo razgovore o zajedničkom kandidatu

Orlandić: Očekujemo razgovore o zajedničkom kandidatu


Podgorica, (MINA) – Zajednički kandidat državotvornog bloka najbolje je rješenje za predsjedničke izbore i ukoliko bude pažljivo izabran, ima realne šanse da pobijedi, ocijenio je potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) Danilo Orlandić.

On je za Pobjedu kazao da je za socijaldemokrate najmanje važno hoće li potencijalni zajednički kandidat na predsjedničkim izborima biti stranačka ili nestranačka ličnost, već je mnogo važnije da bude prihvatljiv svima kvalitetan i prijemčiv široj javnosti.

“Mora se raditi o kredibilnoj ličnosti sa ozbiljnim i kvalitetnim referencama, mora se raditi o hrabrom kadidatu koji će biti bez dlake na jeziku i mora se raditi o beskompromisnom borcu za građansku, evropsku i evroatlantsku Crnu Goru”, rekao Orlandić.

On je kazao da vjeruje da, ukoliko se dođe do takvog kandidata i zajedno ga podrže, da može pobijediti na predsjedničkim izborima.

“Što se nas u Socijaldemokratama tiče, mi vjerujemo da je zajednički kandidat državotvornog bloka najbolje rješenje za predstojeće predsjedničke izbore i da taj kandidat, ukoliko bude pažljivo izabran, ima realne šanse da na tim izborima odnese pobjedu”, rekao je Orlandić.

On je kazao da formalnih razgovora na tu temu još nije bilo da ih očekuju uskoro i da vjeruju da se mogu dogovoriti oko zajedničkog kandidata.

On je ocijenio da su svi izbori na neki način i pokazatelj „raspoloženja“ građana u vrijednosnom smislu i istako da će u ovakvoj aktuelnoj političkoj situaciji to biti i više nego inače.

“Imamo sukob antifašizma i fašizma, imamo sukob jedne Crne Gore koja je otvorena za sve i druge Crne Gore u kojoj jedni žele da budu iznad drugih, dok se drugima prijeti progonom, kukanjem i lelekanjem”, kazao je Orlandić.

On je rekao da predsjednički izbori neće biti samo pokazatelj „raspoloženja“ građana u vrijednosnom smislu, već i sukob civilizacija dvije Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budućnost bolja FMP-a

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u Podgorici ekipu FMP-a iz...