fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaMitrović: Dječji dom Mladost ostao bez licence za rad

Mitrović: Dječji dom Mladost ostao bez licence za rad

Podgorica, (MINA) – Dječiji dom Mladost u Bijeloj ostao je bez licence za rad, po prvi put od svog osnivanja, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Mitrović.

On je naveo da je, shodno Zakonu o socijalnoj i dječijoj zaštiti, pružalac usluge bio obavezan da podnese zahtjev za obnavljanje licence za rad, najkasnije šest mjeseci prije isteka roka na koji je licenca izdata.

“Da nema kraja propustima u radu najgore Vlade u istoriji Crne Gore, a posebno resora finansija i socijalnog staranja, potvrđuje informacija, da je Dječji dom Mladost po prvi put od svog osnivanja ostao bez licence za rad”, rekao je Mitrović.

On je naveo da je ta ustanova time ostala i bez mogućnosti da pruža uslugu smještaja.

Mitrović je kazao da, kako zahtjev od pružaoca usluge nije podnijet u zakonom propisanom roku, ta ustanova trenutno pruža uslugu smještaja bez licence, što je u suprotnosti sa pozitivnim propisima.

“Da li je moguće da se napravi ovakav propust i da jedina ustanova socijalnog tipa u državi, koja zbrinjava djecu lišenu roditeljskog staranja i djecu čiji je razvoj ometen porodičnim prilikama obavlja, više od dva i po mjeseca, osnovnu djelatnost bez licence”, dodao je Mitrović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije