fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović u Vašingtonu sa senatorima i kongresmenima

Milatović u Vašingtonu sa senatorima i kongresmenima

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović boraviće naredne sedmice u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) gdje će razgovarati sa brojnim senatorima i kongresmenima.

Kako su saopštili iz kabineta Milatovića, uzimajući u obzir važnost SAD-a kao ključnog vanjskopolitičkog partnera Crne Gore, glavne teme sastanaka su jačanje strateškog partnerstva između dvije države, uz naglasak na podršku SAD-a crnogorskom reformskom procesu.

“Poseban naglasak će biti stavljen na intenziviranje saradnje u oblasti bezbjednosti, vladavine prava i proširenja ekonomske saradnje“, kaže se u saopštenju.

Posjeta, kako su rekli iz Milatovićevog kabineta, snažno potvrđuje posvećenost Crne Gore kredibilnom članstvu u NATO-u i reformskim procesima na putu punopravnog članstva u Evropskoj uniji (EU).

„Veliko interesovanje predstavnika američkog kongresa za Crnu Goru ukazuje na snažnu podršku društvenom razvoju naše države, uključujući reformsku agendu, demokratizaciju i integraciju u EU“, navodi se u saopštenju.

Milatović će, kako su najavili iz njegovog kabineta, u sklopu boravka u SAD-u održati predavanje na Univerzitetu Džon Hopkins – SAIS.

„On će biti počasni gost na posebnoj sesiji Atlantskog savjeta, i kao najmlađi šef države NATO članice otvoriće NATO samit mladih koji će biti održan na Floridi“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budvanska rivijera i Lovćen u finalu Kupa

Podgorica, (MINA) – Rukometaši Budvanske rivijere i Lovćena igraće u finalu Kupa Crne Gore. Ekipa...