fbpx
NaslovnicaCrna GoraMašković: Iniciraćemo razgovore o smjeni Injac

Mašković: Iniciraćemo razgovore o smjeni Injac

Podgorica, (MINA) – Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac nije u zakonskom roku dostavila Izvještaj o radu lokalne samouprave za prošlu godinu, kazao je odbornik Socijaldemokrata Miloš Mašković i dodao da će unutar opozicije inicirati razgovore o njenoj smjeni.

Mašković je na konferenciji za novinare rekao da ih je sekretar Skupštine obavijestio da do 1. aprila nije dostavljen Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave Glavnog grada i službi za prošlu godinu, što je suprotno Zakonu o Glavnom gradu i Statutu Glavnog grada.

“Član 104 Statuta predviđa razrješenje gradonačelnice ukoliko taj izvještaj ne bude dostavljen Skupštini na razmatranje u predviđenom roku”, istakao je Mašković.

Kako je rekao, nedostavljanje tog izvještaja govori o neodgovornosti i nefunkcionalnosti gradske uprave.

“Posljedice mogu osjetiti jedino građani, zbog čega mora postojati politička i administrativna odgovornost”, naveo je Mašković.

On je kazao da će unutar opozicije inicirati razgovore o smjeni Injac.

“A kako za sada stvari stoje postoji raspoloženje kod određenih klubova odbornika iz vladajuće većine da podrže jednu ovakvu inicijativu”, dodao Mašković.

On je kazao da je riječ o presedanu i da je prethodna gradska uprava ovaj izvještaj Skupštini dostavljala u propisanom roku.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...