fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaMarović: Spajić svjesno poziva na direktnu demokratiju

Marović: Spajić svjesno poziva na direktnu demokratiju

Podgorica, (MINA) – Svakodnevni pozivi ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića na direktnu demokratiju mogu biti tumačeni i kao poziv na rušenje ustavnog poretka, ocijenili su iz Građanskog pokreta (GP) URA.

Potpredsjednica te stranke Jovana Marović kazala je da Spajić, u naporima da sačuva svoju fotelju, zajedno sa grupicom ministara, svakodnevno sa svog Tviter naloga poziva na direktnu demokratiju, informišući građane da treba da učestvuju u protestima.

Marović je rekla da je možda riječ o elementarnom nepoznavanju državnog uređenja, ali je, kako je kazala, vjerovatnije posrijedi svjesno potenciranje tog pojma.

“Crna Gora je Ustavom definisana kao predstavnička demokratija, a ovakve “omaške” su nedopustive i mogu biti tumačene kao poziv na rušenje ustavnog poretka”, rekla je Marović.

Ona je kazala da su slobodno okupljanje i izražavanje mišljenja nesporna i Ustavom garantovana prava, ali da je direktna demokratija oblik vladavine, a ne protest.

“Umjesto izmišljanja vanustavnih kategorija i populističkih izjava kako neko građanima želi da otme veće zarade, Spajić bi trebalo sledeći put da reaguje na fašističke izjave i nacionalističke simbole na skupovima koje podržava i kojima prisustvuje”, poručila je Marović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije