fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarović: Aktuelna politička situacija biće riješena u interesu svih građana

Marović: Aktuelna politička situacija biće riješena u interesu svih građana

Podgorica, (MINA) – Aktuelna politička situacija u Crnoj Gori biće riješena u interesu svih građana, a to podrazumijeva da država ostane snažno na evropskom kursu i ubrza reforme i pristupanje Evropskoj uniji (EU), smatra potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, Marović je danas primila delegaciju Parlamentarne skupštine (PS) Savjeta Evrope.

“Naš fokus je trenutno na imenovanjima u poravosuđu i optimistična sam da možemo doći do potrebne većine i postići rezultate na tom polju”, poručila je Marović.

Ona je istakla da je, uz obaveze iz poglavlja 23 i 24, Vlada posvećena i aktivno radi na poboljšanju ekonomske situacije, kao i na unapređenju životne sredine i na zelenoj agendi.

“Istakla je uvjerenje da će aktuelna politička situacija biti riješena u interesu svih građanki i građana Crne Gore, a to podrazumijeva da država ostane snažno na evropskom kursu i ubrza reforme i pristupanje EU”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, članovi delegacije PS Savjeta Evrope su izrazili optimizam kada je riječ o reformama koje Crna Gora sprovodi i prenijeli podršku za uspješan nastavak procesa pristupanja EU.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...