fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKrivokapić: Pregovaralo se tajno, nova vlada bila praktično formirana

Krivokapić: Pregovaralo se tajno, nova vlada bila praktično formirana

Podgorica, (MINA) – Određeni politički akteri tajno su pregovarali o izboru nove vlade, i ona je “bukvalno bila i formirana”, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je u intervjuu Vijestima, komentarišući tvrdnje da se spremala politička korupcija prilikom glasanja o nepovjerenju Vladi u parlamentu, od kog se odustalo, kazao da je na tome radio predsjednik države i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

Krivokapić je govoreći o memorandumu koji je potpisao dio parlamentarne većine i potpredsjednik Vlade sa dijelom opozicije, kazao da je svako udruživanje dobro, ali da ne vidi ništa novo što nije izraženo u okviru Sporazuma tri lidera.

“Taj Sporazum je za mene obavezujući, dok memorandum reprezentuje relacije između određenih političkih subjekata i mislim, na osnovu izjava koje su plasirane javno, i od nekih naših gostiju iz Brisela, koji su pomalo zbunili političku javnost Crne Gore, zbog famozne matematičke formule: 40 + 4 + 5”, kazao je Krivokapić.

On je naveo da u svakom slučaju, niti matematika, niti bilo koja jednačina još nijesu uspjele da opišu praktični život.

“Mislim da je taj pokušaj matematičkog rješavanja političke krize, ukoliko je postojao, ipak propao”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da ima naznake da je bukvalno bila projektovana jedna vlada, pa su mnogi sada vjerovatno razočarani, jer im je propao pokušaj da budu ministri, potpredsjednici..

“Lično znam da je bilo pregovora, da su se vodili tajno. Ja, sa druge strane, ništa tajno ne radim”, poručio je Krivokapić.

Na pitanje da li je kada je pomenuo tajne pregovore, u tom kontekstu iznosio saznanja o pripremi političke korupcije i jesu li to vezane priče, Krivokapić je odgovorio da jesu i da Tužilaštvo mora da počne sa preventivnim djelovanjem u tom smislu, ako postoji naznaka da se to može desiti.

“Politička korupcija nije od danas, to je gotovo postala ustaljena tradicija Crne Gore u zadnjih 25 godina. I niko nikada, čak i za ono što je vidljivo, nije procesuiran”, rekao je Krivokapić.

On je naveo da ta nekažnjivost omogućava svaki sljedeći korak korupcije.

“Ja sam imao informacije, iako nikada nisam imao dokaz, da se radi o političkoj korupciji, i da je adresa ova zgrada prekoputa (Predsjednika), i da je tužilaštvo bilo u obavezi da reaguje”, kazao je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije