fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaKreiraće novi politički model i platformu

Kreiraće novi politički model i platformu

Podgorica, (MINA) – Liberalna partija (LP) će na svečanoj konferenciji povodom 20 godina postojanja stranke usvojiti inovirani Program, Statut i ostala dokumenta važna za identitet liberala u budućnosti, najavljeno je iz LP.

Kako je saopšteno, odluku o održavanju konferencije usvojio je Glavni odbor LP-a.

“Ocijenjeno je da je neophodno trasirati put razvoja Crne Gore za naredne dvije decenije, što su liberali uvijek i radili, i ponuditi odgovor na izazove savremenog svijeta”, navodi se u saopštenju.

Iz LP su kazali da je Glavni odbor ovlastio rukovodstvo i Predsjedništvo partije da u tom cilju aktivno radi na kreiranju novog političkog modela i platforme liberala za novo vrijeme.

“Takav pristup podrazumijeva i jačanje saradnje i umrežavanje LP sa ideološki bliskim organizacijama i pojedincima i cilju jačanja ideje građanske politike i ostvarivanja ciljeva otvorenog društva, društva ekonomskog blagostanja i dostizanja standarda i članstva EU”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će rukuvodstvo LP, u saradnji sa stručnom javnošću i međunarodnim partnerima, tokom godine ponuditi takva konkretna rješenja organima partije, ali i cjelokupnoj javnosti i građanima.

Iz LP su rekli da je Glavni odbor podržao aktivnosti u cilju pripreme liberala za nastup na lokalnim izborima koji će biti održani ove godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

sunčano vrijeme prognoza 03

Vremenska prognoza: Danas pretežno sunčano, do 25 stepeni

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura...