fbpx
NaslovnicaCrna GoraBogdanović: DPS uvijek na liniji politika koje promovišu demokratsku Evropu

Bogdanović: DPS uvijek na liniji politika koje promovišu demokratsku Evropu

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) uvijek je na liniji politika koje promovišu demokratsku, progresivnu i ujedinjenu Evropu kakvoj i Crna Gora teži da pripada, kazao je generealni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

On je učestvovao je na Demokratskoj konferenciji koju je organizovala Partija evropskih socijalista (PES) u saradnji sa njemačkom Socijaldemokratskom strankom u Berlinu.

Konferencija, kako je saopšteno iz DPS-a, bila je prilika da se u susret evropskim izborima koji se održavaju u junu, potvrdi puna posvećenost evropskih socijalista jedinstvenoj, progresivnoj i solidarnoj Evropi.

To je, kako se dodaje, potvrđeno i usvajanjem zajedničke deklaracije pod nazivom “Zajedno – za našu Evropu!”.

U saopštenju se navodi da su o Deklaraciji, ali i budućim programskim ciljevima evropskih socijalista govorili zajednički kandidat PES-a na evropskim izborima Nikolas Smit, predsjednik PES-a Stevan Loven, njemački kancelar Olaf Šolc i kopredsjedavajući SPD-a Saskja Esken i Lars Klingbeil.

Bogdanović je, kako se navodi, imao susrete sa predsjednikom PES-a Stefanom Lovenom, predsjednikom Vlade Kosova Aljbinom Kurtijem i potpredsjednicom Evropskog parlamenta Katarinom Barlej.

Dodaje se da je Bogdanović imao susrete i sa kopredsjedavajućima SPD-a Larsom Klingbeilom i Saskiom Esken i liderkom švedskih Socijaldemokrata Magdalenom Anderson.

Bogdanović je sa sagovornicima razmijenio stavove o aktulenim procesima u Crnoj Gori, regionu i Evropi.

On je, kako se navodi, istakao da je DPS uvijek na liniji politika koje promovišu demokratsku, progresivnu i ujedinjenu Evropu kakvoj i Crna Gora teži da pripada.

Dodaje se da je Bogdanović u kontekstu trenutnog porasta populizma i nacionalizma uputio podršku zajedničkom kandidatu evropskih socijalista Nikolasu Šmitu ističući da politike koje se baštine na vrijednostima mira, ekonomskog napretka i socijalne pravde moraju biti dominantne na dobrobit svih građana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Izdali više licenci

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) izdala je...