fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaKomisija će ispitati postupanje policajca u incidentu u Beranama

Komisija će ispitati postupanje policajca u incidentu u Beranama

Podgorica, (MINA) – Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović formirao je Komisiju čiji je zadatak da utvrdi zakonitost postupanja policijskog službenika u incidentu koji se u četvrtak desio u Beranama.

Šaranović je, povodom incidenta u Beranama u kojem je, prilikom rada na suzbijanju krijumčarenja, upotrijebljeno vatreno oružje, održao hitan tematski kolegijum sa vršiocem dužnosti direktora Uprave policije Aleksandrom Radovićem i pomoćnicima direktora za sektor za borbu protiv kriminala, granične policije i opšte nadležnosti.

“Kako nijesam zadovoljan cjelovitošću informacija koje sam dobio, saglasno članu 14 stav 4 Zakona o unutrašnjim poslovima tražio sam od v.d direktora hitan Izvještaj o predmetnom događaju i urgentno utvrđivanje svih okolnosti, kako ne bi bilo prostora za slobodna tumačenja u javnosti”, navodi se u saopštenju Šaranovića.

On je kazao da je, imajući u vidu da je prilikom samog događaja došlo do upotrebe sredstava prinude od policijskog službenika, formirao i Komisiju za ocjenu okolnosti pod kojima su upotrijebljena sredstva prinude.

“Čiji je zadatak da utvrdi zakonitost postupanja policijskog službenika”, naveo je Šaranović.

On je istakao da će, u cilju objektivnog informisanja javnosti i kako bi se istraga zaštitila od paušalnih informacija, dalja istraga koju vodi nadležni tužilac utvrditi na koji način je došlo do povrede službenika sektora granične policije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije