fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaĐukanović: Pogoršanja političkih prilika se prelamaju preko BiH

Đukanović: Pogoršanja političkih prilika se prelamaju preko BiH

Podgorica, (MINA) – Pogoršanja političkih i bezbjednosnih pitanja i danas se najdrastičnije prelamaju preko Bosne i Hercegovine (BiH), ocijenio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je danas primio delegaciju iz BiH povodom projekta „Nacionalno blago BiH“.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, iskazao zadovoljstvo što će Crna Gora biti prva država, izvan granica BiH, u kojoj će se predstaviti bosanskohercegovačko nacionalno kulturno blago, “odnosno blago svih nas”.

„Želim da se zajedno izborimo za to zrno građanskog koje će da nas okuplja“, kazao je Đukanović.

On je istakao da zna kroz kakva iskušenja prolazi BiH i da se, nažalost, pogoršanja političkih i bezbjednosnih pitanja i danas najdrastičnije prelamaju preko BiH.

„Velikodržavni nacionalizmi, koji su ugrozili tu državu, nijesu sahranjeni, iako su doživjeli poraz“, kazao je Đukanović.

On je podsjetio na vrijednosti koje je sačuvala Crna Gora – mir, multietničku demokratiju, suživot, stabilnost i evropsku budućnost.

“Želimo da budemo od koristi i BiH i njenim građanima“, poručio je Đukanović sagovornicima i istakao da inicijative, poput ove, treba da okupljaju i vode na putu integracija.

Izaslanik člana Predsjedništva BiH Šefika Džeferovića, i predstavnici Fondacije „Alija Izetbegovic“, prenijeli su Đukanoviću pozdrave uz zadovoljstvo što, kako su kazali, dijelimo evropsko kulturno nasljeđe.

Izaslanik Amel Suljević je Đukanoviću uručio poziv predsjedavajućeg i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i Džeferovića da bude gost na ceremoniji obilježavanja dana nezavisnosti BiH.

„Želimo da nam svojim dolaskom u Sarajevo ukažete čast, kao što ste to učinili ovim pokroviteljstvom“, rekao je Suljević.

Đukanović je, kako se navodi, iskoristio priliku i da čestita predstojeći praznik – 30 godina nezavisnosti BiH.

Postavka „Nacionalno blago BiH“ premijerno će biti predstavljena 28. februara u sarajevskoj Vijećnici, nakon čega se preseliti u Podgoricu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije