fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaDogovor o imenovanju sudija Ustavnog suda potvrditi na plenumu

Dogovor o imenovanju sudija Ustavnog suda potvrditi na plenumu

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su napravljeni pozitivni koraci ka povratku funkcionalnosti Ustavnog suda i očekuje se da dogovor o imenovanju sudija bude potvrđen u plenumu, saopšteno je na sastanku crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i izaslanik Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Strjuart Pič.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Đukanović i Pič su u Minhenu razgovarali o razvoju dešavanja u Crnoj Gori nakon poslednjeg susreta u Podgorici, kao i o stanju u regionu.

„Konstatovani su pozitivni koraci ka povratku funkcionalnosti Ustavnog suda, uz očekivanje da dogovor o imenovanjima sudija bude potvrđen u plenumu Skupštine“, navodi se u saopštenju.

Đukanović je zahvalio je Piču na pažnji koju Ujedinjeno Kraljevstvo poklanja Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana.

„Ohrabruje jasno prepoznavanje opasnosti koje po region predstavlja uplitanje i ostvareni uticaj trećih strana u zemljama Zapadnog Balkana“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su Đukanović i Pič potvrdili puna spremnost za dalju saradnju i nastavak komunikacije u cilju prevazilaženja izazova.

Kako je saopšteno, u nastavku boravka u Minhenu Đukanović učestvuje na okruglom stolu “Tako blizu, a tako daleko: EU perspektiva Zapadnog Balkana“, koji moderira predsjedavajući Minhenske bezbjednosne Konferencije Kristof Hojzgen.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...