fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaCrna Gora posvećena članstvu u NATO i očuvanju dobrosusjedskih odnosa

Crna Gora posvećena članstvu u NATO i očuvanju dobrosusjedskih odnosa

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je posvećena kredibilnom članstvu u NATO i očuvanju dobrosusjedskih odnosa, uz zalaganje za uzajamno poštovanje nacionalnih odluka i njegovanje političkog dijaloga, poručio je ministar odbrane Dragan Krapović na sastanku sa ambasadorom Srbije u Podgorici Nebojšom Rodićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Krapović je Rodiću poželio uspješan mandat i istakao da očekuje da će se odbrambena saradnja sa Srbijom temeljiti na obostranoj spremnosti za aktivan doprinos očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

„On je istakao da je Crna Gora, kao punopravna članica Alijanse, posvećena kredibilnom članstvu u NATO, kao i očuvanju dobrosusjedskih odnosa, uz zalaganje za uzajamno poštovanje nacionalnih odluka i njegovanje političkog dijaloga“, navodi se u saopštenju.

Krapović je rekao da je Crna Gora posvećena EU integracijama i nepokolebljiva u ispunjavanju neophodnih uslova za pristupanje Uniji.

On je ukazao i na važnost Berlinskog procesa koji je, kako je dodao, ključan za jačanje regionalne saradnje i dalje reforme usmjerene na usklađivanje nacionalnih propisa sa EU regulativama.

Rodić je rekao da vjeruje da će saradnja sa Ministarstvom odbrane Crne Gore ići u smjeru revitalizacije bilateralnih odbrambenih odnosa, uz obostrano zalaganje za definisanje novih modaliteta saradnje i međusobno uvažavanje nacionalnih potreba i prioriteta.

On je ukazao na značaj regionalnih inicijativa za jačanje međusobnog povjerenja i promovisanje aktivnog doprinosa zemalja Zapadnog Balkana evropskoj bezbjednosti.

Sagovornici su, kako je saopšteno, naglasili oblasti u kojima je moguće osnažiti odbrambenu saradnju u narednom periodu i istakli spremnost za unaprjeđivanje dobrosusjedskih odnosa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije