fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora hrabro demonstrira posvećenost pravdi i sigurnosti

Crna Gora hrabro demonstrira posvećenost pravdi i sigurnosti

Podgorica, (MINA) – Crna Gora će, tokom mandata 44. Vlade, još snažnije biti učvršćena na evroatlantskom putu, kazao je potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić, dodajući da državni organi pokazuju posvećenost očuvanju pravde, reda i sigurnosti u državi.

Bečić se, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, sastao sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori Andreinom Marselom.

Iz Bečićevog kabineta rekli su da taj susret predstavlja još jedan važan korak u jačanju veza između Crne Gore i Italije, kao i u potvrđivanju zajedničkog evropskog i evroatlantskog puta.

„Bečić je istakao da će tokom mandata ove Vlade, Crna Gora još snažnije biti učvršćena na svom evroatlantskom putu, a Marsela je izrazila zadovoljstvo takvim opredjeljenjem Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Marsela, u vezi sa predstojećim popisom stanovništva, pohvalila napore Vlade da postigne inkluziju i transparentnost tog procesa, uzimajući u obzir zabrinutost opozicije, manjina i civilnog društva.

„Njena podrška otvorenom dijalogu i saradnji između Vlade i svih društvenih segmenata, kao i njen stav o važnosti postizanja saglasnosti o ključnim pitanjima, potvrđuju njenu iskrenu želju za stabilnošću, jačanjem institucija i napretkom Crne Gore“, dodaje se u saopštenju.

Iz Bečićevog kabineta rekli su da je Marsela istakla dugogodišnju podršku Italije proširenju Evropske unije (EU).

Ona je kazala da je Crna Gora i dalje prva na listi zemalja kandidata za članstvo.

„Njena obećanja o konkretnoj ekspertskoj pomoći Crnoj Gori na putu ka EU integracijama odražavaju dubinu i snagu našeg partnerstva“, navodi se u saopštenju.

Bečić je zahvalio za podršku Italije i naglasio da Crna Gora ima istorijsku i generacijsku šansu da bude prva naredna članica EU.

On je istakao da ciljevi kojima se teži i vrijednosti na kojima se gradi Crna Gora moraju biti iznad partijskih interesa, kao i da je mudrost u postupanju ključna za dobrobit svih građana Crne Gore.

Bečić je tokom razgovora posebno istakao napredak koji je nova vlast u kratkom roku postigla, uprkos izazovima naslijeđenim iz prethodnog perioda.

Kako je saopšteno, on je naveo primjer izbora sedmog sudije Ustavnog suda, što je doprinijelo konačnoj funkcionalnosti najviše sudske instance u Crnoj Gori, ali i niz koraka koji idu u pravcu smirivanja tenzija i društveno-političke stabilzacije prilika.

„Državni organi pokazuju neumornu posvećenost očuvanju pravde, reda i sigurnosti u našoj zemlji“, rekao je Bečić.

On je kazao da brojna hapšenja i akcije koje su uslijedile u prethodnim danima svjedoče o odlučnosti i efikasnosti pravosudnih organa i bezbjednosnih službi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...